Saturday 16 January 2010

SUP TULANG ALA SIAM


Sup Tulang ala siam ni memang sedap. Tulang direbus selama 4 jam bersama halia dan bawang putih. Bila dah lembut angkat dan hidang dengan bawang goreng, limau nipis, daun sup, saderi, garam dan lada... Lepas makan berkipas pedas tapi sedap...

4 comments:

  1. sedap nye kak..makan kat mana ni?

    ReplyDelete
  2. Salam kak su...
    Bestnya sup tulang...akak kalu ada tulang lembu kat umah, kalu tak menyinggang buat sup lah jawabnya... :))

    ReplyDelete
  3. السلام عليكم
    masayaallah,,baru terjumpa blog makan2 yang mengajar makanan sedap2 ni dari blog wak parpu. syukran kak su, sekurang2nya boleh cuba belajar memasak melalui blog ni.

    jgn lupa ajarkan pulak cara nak baut sup sayur khasnya sup cendawan:)

    ReplyDelete